připravili jsme pro děti v rámci projektu O bjev chutě světa Řeckou kuchyni. Fotečky z akce budou přidány do fotogalerie. Přejeme všem dobrou chuť.
Jídelní lístek na 9. 11. 2023
Polévka: Fasoláda - řecká fazolová polévka *alergeny 1a,9
Ingredience: olivový olej, fazole bílá, cibule, česnek, bobkový list, sůl, rajčatový protlak, drcená rajčata, julienne zelenina, paprika sladká, jarní cibulka
Hlavní jídlo: Keftedes – kuličky z mletého masa v tomatové omáčce s dušenou rýží parboiled * alergeny 1a,b,c,7,9,3,
Ingredience: olivový olej, tymián, cibulka, česnek, bobkový list, rajčatový protlak, petrželová nať, rajčata krájená, vejce, hrách, oregano, paprika mletá, peperonáta, strouhanka, mléko, sůl a rýže jasmínová
Přesnídávka: | chléb křupák s drožďovou pom. ,ochucené mléko, zelenina (obsahuje alergeny*: 1a, b, 6, 7, 3) |
Polévka: | zeleninová s jáhly (obsahuje alergeny*: 1a, c, 9) |
Hlavní jídlo: | krůtí plátek na žampionech, brambor s pažitkou, ovocný salát (obsahuje alergeny*: 1a, 9) |
Nápoje: | ovocný nápoj, voda |
Svačina: | rohlík grahamový s budapešťskou pom. ,čaj (obsahuje alergeny*: 1a, c, 7) |