Plnění našich nastavených kritérií k projektu Zdravá školní jídelna.
1 snížení soli o 29,6 %
2 používání nápojů se sníženým obsahem cukru
3 nepoužíváme dochucovadla obsahující sůl- používáme více zeleniny, koření a bylinek
4 nesladíme nápoje- raději přírodní ovocné a bylinkové čaje
5 pitný režim-voda obohacená citronem, limetkou, pomerančem a mátou
6 na odpolední svačinky podáváme pečivo a pomazánky- přidáváme zeleninu a ovoce
7 nevaříme z polotovarů a nepoužíváme dochucovadla s velkým obsahem soli
8 plnění spotřebního koše (příloha č. 1 vyhlášky 107/2005, sb. o školním stravování)
9 dodržujeme Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke skladbě jídelníčku
10 spolupráce jídelny s rodiči a pedagogy
Přesnídávka: | veka s avokádovou pom. s lučinou, zelenina, b. káva (obsahuje alergeny*: 1a, 7, 6) |
Polévka: | česneková s bramborem a vejci (obsahuje alergeny*: 1a, 3, 9) |
Hlavní jídlo: | hrachová kaše, vepřový vrabec, chléb rosický, okurek (obsahuje alergeny*: 1a, b, c, 10, 12, 9) |
Nápoje: | ovocný čaj, voda |
Svačina: | dědečkův karamelový řez, čaj (obsahuje alergeny*: 1a, d, 3, 7) |